Bekijk ook onze footprints en nieuwsbrieven


Fructose onschuldig? Niet altijd.

Bij fructose denk je wellicht aan gezonde suiker uit fruit en groenten. Tegenwoordig vind je fructose en glucose echter in tal van bewerkte producten. En dat is helaas minder onschuldig dan je denkt. We leggen in dit blogartikel uit hoe het zit.

Beter vet verbranden met wandelen?

Vet verbranden kan geleerd worden en je verbrandt al maximaal vet bij een gezonde wandeling. En wandelen heeft nog meer gunstige effecten op je gezondheid. Lees gauw verder over de resultaten uit een nieuwe studie!

Calcium & magnesium: een dynamisch mineralenduo

In een eerdere blog schreven we over het vitamineduo D3 & K2. Nog zo’n dynamisch duo bestaat uit de mineralen calcium & magnesium uit de rode alg. Het is heel belangrijk dat deze twee mineralen goed in verhouding zijn met elkaar omdat ze op cruciale domeinen samenwerken in je lichaam.

Vitamine D3 & K2: een belangrijk duo!

Nu het zomer is, maak je je wellicht niet zo’n zorgen over je vitamine D3-gehalte. En gelukkig helpt het zonnetje op je huid daar zeker bij. Toch is dit een goed moment om je meer te vertellen over de krachtige combinatie van vitamine D3 en vitamine K2!

Ketose; wat is het en hoe meet je het?

Wij hebben twee energiesystemen, en toch gebruiken we er doorgaans nog maar één. Waarom dat zo is en hoe je ze beide weer kunt leren gebruiken, beschreven we in de blog Metabole Flexibiliteit. In dit blogartikel leggen we je uit wat ketose is, hoe je daar in komt en hoe je het kunt meten.

Vergroot je weerbaarheid met een intermitterende leefstijl

Gezondheid is het vermogen om je aan te passen aan de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Dit aanpassingsvermogen wordt ook wel het zelfherstellend vermogen genoemd. Maar hoe doe je dat? Een intermitterende leefstijl kan je hierbij helpen!

10 tips om het zelfherstellend vermogen te stimuleren

De Griekse arts Hippocrates sprak al van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hij noemde het ‘Vis medicatrix naturae’. Hij bedoelde ermee dat als een lichaam verwond of ziek is, dat het lichaam zichzelf op natuurlijke wijze herstelt. Hoe kun je dit vermogen ondersteunen? 10 gouden tips!

Buikvet, de toegangspoort naar ziekte

Buikvet is de opslagplaats van tal van hormonen, afvalstoffen en ontstekingsmarkers. Teveel buikvet (visceraal vet) zet je afweersysteem onder druk waardoor de kans op aandoeningen toeneemt. Investeer in een gezond gewicht en verbrand periodiek je buikvet.

De nieuwe generatie visolie; vol MUFA’s, PUFA’s en dus met álle omega vetzuren

Koop je visolie, dan doe je dat vaak voor de omega 3-vetzuren. Wist je echter dat er andere criteria zijn, die nog essentiëler zijn? De nieuwe generatie visolie zit bomvol MUFA’s en PUFA’s en bevat álle omega’s. Doordat de olie ongeraffineerd is, is het beste van de hele vis bewaard gebleven. Net zoals in volwaardige voeding en precies zoals de natuur het heeft bedoeld.

Metabole flexibiliteit; wat is het en waarom is het belangrijk?

Voor je gezondheid is het belangrijk dat je lichaam zowel suikers als vetten kan gebruiken als brandstof. We noemen dat metabole flexibiliteit. Door veranderingen in het voedingspatroon is onze stofwisseling star geworden. Hoe kun je deze flexibiliteit terugwinnen?