3Care Voedings- en Leefstijlconcept 

Het 3Care concept kent 3 stappen. Je start altijd met het aanvullen van de basisvoedingsstoffen. Alle gezonde micronutriënten uit koolhydraten, eiwitten en vetzuren in goede balans. De unieke 3-in-1 suppletie (multi + eiwitten + vetzuren) zorgt ervoor dat alle juiste voedingsstoffen aanwezig zijn, zodat er geen spiermassa kan worden aangesproken. (Meten is weten.) Vanuit deze gezonde basis kun je veilig aan herstel werken met je persoonlijke APK. Daarna kun je doorgaan met de intermitterende leefstijl op weg naar metabole flexibiliteit. Het doel is om langs de weg van milde ketose (met groente en fruit) te komen tot weer vlot en flexibel gebruik te leren maken van ketonen (vetverbranding). Hierdoor is je stofwisseling niet meer alleen afhankelijk van glucose (snelle energie uit suikers). 

Wat is een APK?

APK staat voor Algehele Periodieke Ketose. In 28 dagen milde ketose voert je lichaam afvalstoffen en overtollig vetreserve af. Via kant-en-klare voorbeelddagen kun je elke dag super lekker eten zonder dat je de hele dag met voeding bezig bent. De recepten zijn handig en snel te bereiden en ook goed in te passen als je veel onderweg bent. Vind je iets niet lekker, dan kies je een passend alternatief uit de voedingslijst. Voor onderhoud van een gezonde leefstijl is een APK van 28 dagen voldoende. Moet er meer gebeuren, dan kun je langer doorgaan met de APK (meten is weten).

Wat is een milde ketose? Naast glucose als energiebron, kun je ook vetten (je reserve) gebruiken voor energie. Omdat de voedingsstoffen dagelijks goed in balans worden gehouden met 3Care Excellent, kan het lichaam goed en vlot (3dagen) in ketose komen en kan er tijdens de APK toch volop groente en fruit worden gegeten. 

De APK leert je lichaam via een milde ketose de weg terug te vinden naar metabole flexibiliteit. Het is belangrijk om je lichaam te leren afwisselen tussen glucose en vetten (ketonen) als energiebron.

Eerlijke voeding

Wat is een intermitterende leefstijl?

Als je de APK goed hebt doorlopen, dan kun je overgaan tot de intermitterende leefstijl. Ook deze periode duurt ongeveer 4 weken. Intermitted Living betekent letterlijk ‘leven met onderbrekingen’. In deze periode leer je je lichaam prikkelen met allerlei hormetische (kortdurende) stressprikkels. Hierdoor wordt je lichaam veerkrachtiger en blijven lichaamscellen flexibel. Ook in deze fase staan eerlijke voeding en een gezonde leefstijl centraal.

Hormetische prikkels

Milde ketose

Als je de inname van koolhydraten beperkt, gaat je lichaam op zoek naar nieuwe energie en ontstaat er een staat van ‘ketosis’. Ketose is een ander woord voor de verbranding van (reserve)vet. Hierbij komen zogenoemde ketonen vrij. Omdat er tijdens de vetverbranding (APK) toch volop groente, rauwkost en fruit kan worden gegeten, noemen we dit milde ketose. De ondersteuning met unieke voedingssuppletie zorgt ervoor dat het lichaam in ketose kan blijven en geen spieren gaat gebruiken voor energie. Met ketosticks wordt tijdens de APK de staat van ketose in je lichaam gemeten. Je kunt dit eenvoudig thuis doen, met een druppeltje ochtendurine. Als je lichaam leert om weer regelmatig gebruik te maken van twee bronnen van energie, glucose en ketonen, dan noemen we dat metabole flexibiliteit.

Metabole flexibiliteit