3Care: gezondheid vanuit de kern

Om goed te kunnen functioneren, heeft je lichaam voldoende voedingsstoffen nodig. Dit is een belangrijk vertrekpunt voor een optimale gezondheid. Het gaat niet alleen om gebalanceerd eten, met gezonde koolhydraten, eiwitten en vetzuren (macronutriënten) maar ook om de juiste voedingsstoffen. Dat betekent dat je de micronutriënten - vitaminen, mineralen, spoorelementen, aminozuren en omega vetzuren - in een goede verhouding binnen krijgt. Deze bouwstenen vind je in natuurlijke onbewerkte voeding en in onze unieke 3-in-1 suppletie Excellent. Dit is stap 1 - GOED - van ons programma. Vanzelfsprekend bevat ons voedingsplan niets anders dan pure en eerlijke voeding.

Word weer metabool flexibel

Een tweede essentieel vertrekpunt voor je gezondheid is dat je stofwisseling werkt zoals ooit is bedoeld. En dat betekent dat je je energie kunt halen uit koolhydraten (glucose) en uit vetten (vaak opgeslagen als reservevet tussen je buikorganen). Als je dat kunt, dan ben je 'metabool flexibel'. Door te veel en te vaak eten, grote hoeveelheden snelle koolhydraten, chronische stress en een zittende leefstijl worden we echter steeds minder flexibel in onze stofwisseling. Door aanpassingen in je voeding en leefstijl, gaat je lichaam naast glucose ook weer beter opgeslagen vetten (ketonen) gebruiken als energiebron. Zo komt een goede buikvetverbranding op gang. Met gezondheidswinst en een gezonder lichaamsgewicht als resultaat. Het 3Care programma helpt je op weg naar metabole flexibiliteit.

Om een goede vetverbranding opgang te brengen zonder dat je spiermassa verliest, vul je je essentiële micronutriënten aan met de unieke 3-in-1 3Care voedingssuppletie Excellent. In het startpakket van 3Care zit dan ook voor twee maanden aan suppletie.

Wat is Algehele Periodieke Ketose (APK)?

Een derde belangrijke factor voor je gezondheid is het regelmatig opschonen van je lichaam. In de eerste 28 dagen neemt het 3Care programma je dan ook mee in Algehele Periodieke Ketose. Dit is stap 2 - BETER - van ons programma. Hoe je dat doet? Dat hebben wij volledig voor je uitgewerkt in een mooi voedingsplan. Langs de weg van milde ketose, dus waarbij je ook groenten en fruit eet, voert je lichaam afvalstoffen en overtollig vetreserve af. Via kant-en-klare voorbeelddagen kun je elke dag super lekker eten zonder dat je de hele dag met voeding bezig bent. De recepten zijn handig en snel te bereiden en ook goed in te passen als je veel onderweg bent. Vind je iets niet lekker, dan kies je een passend alternatief uit de voedingslijst. Voor onderhoud van een gezonde leefstijl is een APK van 28 dagen voldoende. Is er meer nodig voor je gezondheid, dan kun je langer doorgaan met de APK. Met ketosticks kun je dit meten. En een specialist kan je naar wens verder begeleiden.

In onze veelgestelde vragen vind je nog veel meer informatie over het programma, de APK, ketose en onze suppletie!


Eerlijke voeding

Wat is een intermitterende leefstijl?

Als je de APK goed hebt doorlopen, dan kun je overgaan tot de intermitterende leefstijl. Dit is stap 3 - BEST - van ons programma. Je kunt zelf bepalen hoe lang je deze fase wilt doen. Wij raden in elk geval aan om dit minimaal 4 weken vol te houden. Intermitted Living of een intermitterende leefstijl betekent letterlijk ‘leven met onderbrekingen’. In deze periode leer je je lichaam prikkelen met allerlei hormetische (kortdurende) stressprikkels. Hierdoor wordt je lichaam veerkrachtiger en blijven lichaamscellen flexibel. Ook in deze fase staan eerlijke voeding en een gezonde leefstijl centraal. In deel 2 van de cursusmap vind je tal van handvatten om dit zelf te doen. Ben je onder begeleiding van een specialist? Ook je specialist kan je hierin handige tips & tools bieden.

Hormetische prikkels

Waarom milde ketose?

Als je de inname van koolhydraten beperkt, gaat je lichaam op zoek naar nieuwe energie en ontstaat er een staat van ‘ketosis’. Ketose is een ander woord voor de verbranding van (reserve)vet. Hierbij komen zogenoemde ketonen vrij. Bij een milde ketose worden meestal meer koolhydraten gebruikt dan bij een traditioneel ketogeen dieet. De koolhydraten komen dan voornamelijk uit geselecteerde groente- en fruitsoorten, noten, zaden en een beetje uit zure zuivel. 3Care is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in milde ketose. De unieke ondersteuning met 3Care Excellent voedingssuppletie geeft meer ruimte voor het eten van gezonde koolhydraten terwijl er toch vlot ketose kan ontstaan. Vooral vezels uit groente, fruit, noten en zaden zijn belangrijk voor de stofwisseling. Voortschrijdend inzicht uit meer dan 20 jaar ervaring heeft laten zien dat ketose en gezonde koolhydraten uit groente, fruit en een gezonde (granenvrije) boterham goed samen kan gaan. Daarin is 3Care overigens behoorlijk uniek! Met ketosticks wordt tijdens de APK de staat van ketose in je lichaam gemeten. Je kunt dit eenvoudig thuis doen, met een druppeltje ochtendurine. 

Metabole flexibiliteit