HISTORIE

Ruim 20 jaar geleden introduceerde Coby Bouwkamp-ten Kate haar eerste concept voeding en leefstijl ‘Weet hoe je eet’. Tien jaar later volgde haar tweede formule ‘Leren voor je gezondheid’. Het was voor haar al vroeg in haar leven duidelijk dat voeding en leefstijl de opmaat kunnen zijn naar ziekte of gezondheid, afhankelijk van de keuzes die je daarin maakt.

Vanuit de kern gezond

Vanuit haar passie voor voeding en gezondheid verdiepte Coby zich in basis geneeskunde, orthomoleculaire therapie, evolutionaire geneeskunde, sport en voeding en Klinische Psycho Neuro Immunologie. Haar eerste formules waren gericht op de particuliere markt. Tegelijk zag ze een veel groter potentieel dat niet werd benut. Veel zorgverleners, zoals fysio- en manuele therapeuten, huidtherapeuten, acupuncturisten, persoonlijke coaches en andere therapeuten, doen hun uiterste best om vanuit hun eigen expertise mensen te helpen. Tot vandaag de dag is het echter vaak niet gebruikelijk om voeding en leefstijl hierbij te betrekken. Zonder deze essentiële basis krijgt heling minder kans.

Gezonde vetten, groenten,
fruit, vis en een beetje vlees

3Care voor iedereen

In 2015 is het programma doorontwikkeld naar: 'Voedings- en Leefstijlconcept 3Care Cell Protection'. Hierin komt het beste van de rijke kennis, inzichten en praktijkervaring samen. 3Care is een formule die voor iedereen te begrijpen en toe te passen is. En een formule die leidt tot een optimaal resultaat voor iedereen die in zijn of haar gezondheid wil investeren. Ook een formule die praktisch inzetbaar is via tal van zorgverleners die 3Care willen aanbieden in hun praktijk. 

Samen zorgen we beter

Samen zorgen we beter is dan ook niet voor niets een belangrijk motto van 3Care. 3Care bouwt de brug tussen de groeiende behoefte van mensen om beter voor zichzelf te zorgen met de professionele ondersteuning vanuit de zorgverlening.


Met de juiste voedingsstoffen
ondersteun je je lichaam

Zorgverzekeraars

Een consult met een erkend 3Care specialist wordt soms deels vergoed door je zorgverzekeraar. Vraag de specifieke voorwaarden na bij je 3Care specialist of bij je verzekeraar.

Scholing

Coby volgde de volgende opleidingen:
 Basis geneeskunde
• Orthomoleculaire geneeskunde
• Evolutionaire geneeskunde
• Sport en voeding
• Klinische Psycho Neuro Immunologie (I en II)

Lidmaatschap en registratie

MBOG: Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde
RBCZ: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
NOAG: Nederlandse Orde voor Alternatieve Genezers
NIBBIG: Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg