3Care multi

3Care ontwikkelde twee unieke multicombinaties: 3Care Excellent (3-in-1) en 3Care Complex (2-in-1). 

  • 3Care Excellent bevat: multi + essentiële aminozuren +  essentiële omega vetzuren (Bio Salmon Fresh)
  • 3Care Complex bevat: multi + essentiële aminozuren

Zowel Excellent als Complex bevatten alle relevante vitaminen en mineralen, waarvan een aantal van mariene oorsprong, diverse bijzondere voedingsstoffen zoals SOD, Q10, en bioflavonoïden, en zijn aangevuld met een propriëtair aminozurencomplex.
 


Unieke 3-in-1 multivitamine

Natuurlijke zeemineralen 

3Care Excellent en Complex bevatten alle relevante mineralen. We zijn trots op het feit dat 3Care suppletie een aantal mineralen heeft vervangen door een natuurlijke variant, afkomstig van de rode alg (Lithothamnium calcareum). Deze komt slechts voor op 3 plaatsen in de wereld en 3Care maakt gebruik van de alg die wordt geoogst op (west-)IJsland. Tijdens de groei absorbeert deze alg vele (zee)mineralen, waardoor deze zeeplant rijker en hoger opneembaar is aan mineralen in vergelijking met vegetatie aangetroffen op land. De verkalkte resten van deze rode alg worden geoogst, gewassen, gedroogd en gestandaardiseerd op de hoeveelheid natuurlijke calcium en magnesium. Natuurlijke ‘zeemineralen’ hebben een andere structuur dan ‘landmineralen’. Ze worden gekenmerkt door een open structuur, waardoor ze goed door je lichaam worden opgenomen.

Rode alg uit IJsland

Breed complex B-vitaminen

3Care Excellent en Complex bevatten alle B-vitaminen. Vitamine B is een verzamelnaam voor acht afzonderlijke B-vitaminen, te weten B1, B2, B3, B5, B6, biotine (B8), folaat of foliumzuur (B11) en B12. Lang geleden werd gedacht dat vitamine B één verbinding was. Later onderzoek wees uit dat het verschillende stoffen zijn die vaak gezamenlijk voorkomen in voedsel. De B-vitaminen hebben elk een eigen werking in je lichaam, en werken als complex met elkaar samen. Folaat (foliumzuur) en vitamine B12 spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol in het proces van celvernieuwing, vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, biotine en B12 bevorderen de energiestofwisseling en vitamine B6, folaat (foliumzuur) en B12 hebben een positieve invloed op het immuunsysteem. Alle B-vitaminen zijn wateroplosbaar. Een teveel wordt door je lichaam weer uitgescheiden. 

Alle vitaminen, antioxidanten en bijzondere voedingsstoffen

Naast het volledige vitamine B-complex bevat onze multivitamine ook vitamine A, C, D3, E en K2. Tevens hebben we gekozen voor de toevoeging van een aantal unieke voedingsstoffen, elk voor hun eigen werking, zoals bioflavonoïden, co-enzym Q10, de enzymen catalase en superoxidedismutase (SOD) en taurine. 

Uniek aminozurencomplex

Het is belangrijk dat gezonde voeding goede eiwitten ofwel proteïnen in goede balans bevat. Eiwitten zijn essentieel voor het menselijk lichaam en omdat je ze niet kunt opslaan in het lichaam moeten ze dagelijks in goede balans aanwezig zijn.  Ze voorzien het lichaam van de noodzakelijke bouwstoffen en dragen bij tot de instandhouding van sterke botten en tot de groei en het in stand houden van spiermassa. 3Care Excellent en Complex bevatten alle essentiële aminozuren in de natuurlijke (L-) vorm. Dit betekent dat de eiwitten goed door je lichaam worden opgenomen.

Ongeraffineerde zalmolie in 3Care Excellent

Onze 3-in-1 formule 3Care Excellent is tot slot aangevuld met Bio Salmon Fresh; zuivere biologische ongeraffineerde visolie uit verse zalm uit de ijskoude wateren van de Noordkaap. Bio Salmon Fresh bevat meer dan alleen omega-3 vetzuren met EPA en DHA. De hoogwaardige verse zalm die voor Bio Salmon Fresh is gebruikt heeft van nature een hoog gehalte en een unieke verhouding aan vetzuren (omega's). Naast omega-3 bevat deze zalmolie ook omega’s 1, 4, 5, 6, 7, 9, 11 en 13 in een optimale verhouding en precies zoals de natuur het heeft gegeven.

Lees meer over de exacte inhoud van 3Care Excellent.

Lees meer over de exacte inhoud van 3Care Complex.

Meer weten over voedingssupplementen en wat een goede multivitamine voor je kan betekenen?