3Care voedingssupplementen 

3Care Excellent
3Care Complex 
3Care Puur Plantaardige Proteïne

Niemand krijgt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) essentiële voedingsstoffen elke dag vanzelfsprekend met de voeding binnen, hoe gezond we ook eten.

De initiatiefnemers van 3Care zijn gespecialiseerd in orthomoleculaire geneeskunde. Dat is een alternatieve behandelwijze, die het tekort aan voedingsstoffen en supplementen in het lichaam aanzuivert.

De ADH is - volgens orthomoleculaire begrippen - op zich al aan de lage kant. Daarbij komt dat, door stress en vervuiling van onze leefomgeving, de behoefte aan deze voedingsstoffen juist is toegenomen. Aanvulling met een multivitamine is de laatste jaren niet alleen gewoon geworden, het is zelfs essentieel. Vooral kinderen in de groei, sporters, zwangere vrouwen, zieken, ouderen en mensen met een stressvol leven, kunnen baat hebben bij deze ondersteuning. 3Care is dan ook van mening dat een compleet en volwaardig supplement essentieel is voor een goede gezondheid.


Lees meer over Bio Salmon Fresh, een voedingssupplement met zuivere visolie

Lees meer over Puur Plantaardige Proteïne Poeder, een volledig aminozuren complex

Klik hier voor de exacte inhoud van Excellent 

Klik hier voor de exacte inhoud van Complex 

Goede multivitamine

Goede multivitamine: Alles-in-één voor optimale bescherming van de cel 

Verkrijgbaar in 2 verschillende doseringen; Excellent en Complex

Goede dagelijkse suppletie voldoet aan een aantal essentiële voorwaarden:

  • Een breed scala aan vitaminen, mineralen, amino- en vetzuren en extra ingrediënten voor optimale dagelijkse bescherming.
  • Zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en een degelijke wetenschappelijke onderbouwing.

3Care suppletie:

• biedt het optimale aan ingrediënten;
• is verpakt in handige en hygiënische doordrukstrips;
• heeft een bijzonder aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding;
• is een uniek onderdeel van het 3Care concept;
• kan eenvoudig – met een brievenbusverpakking – worden verstuurd;
• is exclusief verkrijgbaar bij 3Care-specialisten.


Natuurlijke zeemineralen 

Bij de 3Care suppletie is een aantal mineralen vervangen door een unieke variant, afkomstig van de rode alg (Lithothamnium calcareum). Deze zuivere vorm komt slechts voor op drie plaatsen in de wereld. 3Care maakt gebruik van de alg, die wordt geoogst op (west) IJsland. Tijdens de groei absorbeert deze alg vele zeemineralen, waardoor deze zeeplant maar liefst twintig keer hogere opname in het lichaam heeft dan landmineralen. De verkalkte resten van deze rode alg worden geoogst, gewassen, gedroogd en gestandaardiseerd op de hoeveelheid natuurlijke calcium en magnesium. Natuurlijke zeemineralen hebben een meer open structuur dan landmineralen. Daardoor worden ze beter opgenomen en zorgen voor grotere gezondheidseffecten.

Rode alg uit IJsland

Breed complex B-vitaminen

Vitamine B is een verzamelnaam voor acht in water oplosbare vitaminen, die belangrijke rollen spelen in de cellulaire stofwisseling. Lang geleden werd gedacht dat vitamine B één verbinding was. Later onderzoek wees uit, dat het verschillende stoffen zijn die vaak gezamenlijk voorkomen in voedsel. In bewerkte voedingsmiddelen is een groot deel van het vitamine B-complex vernietigd door bewerking en raffinage. Bij inname van te veel geraffineerd meel en suiker, krijgt men te weinig vitamine B binnen. Stress, roken en alcoholconsumptie beroven het lichaam eveneens van B-vitaminen. Dit zijn onder andere redenen waarom mensen tegenwoordig een groot tekort hebben aan vitaminen en dan voornamelijk uit de B-groep. Hoewel bepaalde B-vitaminen elkaar overlappen, hebben ze allemaal verschillende eigenschappen en kunnen ze elkaar niet vervangen, maar tezamen versterken ze elkaar juist. Aangezien ze allemaal in water oplosbaar zijn, zullen overschotten in het lichaam nauwelijks voorkomen. Eventuele overschotten zullen het lichaam altijd via de blaas verlaten.

Gezonde multivitamine: Uniek aminozuren-complex

Eiwitten (proteïnen) zijn essentieel voor het menselijk lichaam. Het voorziet het lichaam van de noodzakelijke bouwstoffen en zorgt voor behoud van (bot)weefsel en spieren. Aminozuren zijn de bouwsteunen van proteïnen (eiwitten). Ze zorgen voor opname en transport van alle primaire voedingsstoffen op celniveau. Omdat eiwitten niet kunnen worden opgeslagen, moeten ze dagelijks worden aangevoerd. Die aanvoer moet in de juiste balans plaatsvinden om ondervoeding te voorkomen. Er zijn multivitaminen die enkele aminozuren bevatten, maar 3Care Multi Amino Excellent bevat alle essentiële- en niet–essentiële aminozuren in de natuurlijke (L-)vorm, die zorgt voor een goede biologische beschikbaarheid. Dit unieke (propriëtaire) 3Care mengsel ondersteunt het lichaam bij het dagelijks functioneren. Het zorgt voor behoud van bot- en spiermassa, herstel bij ziekte en geestelijke alertheid.

Meer weten over voedingssupplementen en wat een goede multivitamine voor u kan betekenen?