PROTEÏNEPOEDER

Zoals gezegd zijn eiwitten (proteïnen) essentieel om het lichaam van noodzakelijke bouwstoffen te voorzien en (bot)weefsel en spieren optimaal te houden. Maar tegen stress en voor een goed herstel van het lichaam na ziekte en zware inspanningen. Daarom hebben we vaak baat bij extra proteïne en sporters in het bijzonder.

Nutralys© erwteneiwit, ook wel pea protein genoemd, is een ideale vervanger voor melkeiwit. Het is een zeer functioneel product, dat meer dan 85% opname heeft op celniveau. Het wordt gemaakt uit gele erwten in een fabriek in Frankijk, die uitsluitend voor dit product wordt gebruikt. Bovendien is het betaalbaar en bewezen effectief. En last-but-not-least: Nutralys© is een non-GMO-product. Dat betekent dat het niet-genetisch gemodificeerd is. Het is veganistisch, gluten- en glucosevrij.

Proteïnepoeder

SPIEREN OPBOUWEN MET PROTEÏNEN

Als je aan krachttraining doet, dan werken eiwitten uit gele erwten net zo goed als wei-eiwitten. Dat concluderen onderzoekers van het Franse onderzoeksinstituut Inserm. De groep die het zogeheten ‘pea protein’(dus met hoogwaardige eiwitten uit gele erwten) gebruikte, bleek significant meer spieren op te bouwen dan mensen die een proteïne gemaakt uit wei hadden ingenomen. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

Benieuwd wat een aanvulling met proteïnepoeder kan betekenen? >