10 tips om het zelfherstellend vermogen te stimuleren

De Griekse arts Hippocrates sprak al van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hij noemde het ‘Vis medicatrix naturae’. Hij bedoelde ermee dat als een lichaam verwond of ziek is, dat het lichaam zichzelf op natuurlijke wijze herstelt. Hoe kun je dit vermogen ondersteunen? 10 gouden tips!

Buikvet, de toegangspoort naar ziekte

Buikvet is de opslagplaats van tal van hormonen, afvalstoffen en ontstekingsmarkers. Teveel buikvet (visceraal vet) zet je afweersysteem onder druk waardoor de kans op aandoeningen toeneemt. Investeer in een gezond gewicht en verbrand periodiek je buikvet.

De nieuwe generatie visolie; vol MUFA’s, PUFA’s en dus met álle omega vetzuren

Koop je visolie, dan doe je dat vaak voor de omega 3-vetzuren. Wist je echter dat er andere criteria zijn, die nog essentiëler zijn? De nieuwe generatie visolie zit bomvol MUFA’s en PUFA’s en bevat álle omega’s. Doordat de olie ongeraffineerd is, is het beste van de hele vis bewaard gebleven. Net zoals in volwaardige voeding en precies zoals de natuur het heeft bedoeld.

Metabole flexibiliteit; wat is het en waarom is het belangrijk?

Voor je gezondheid is het belangrijk dat je lichaam zowel suikers als vetten kan gebruiken als brandstof. We noemen dat metabole flexibiliteit. Door veranderingen in het voedingspatroon is onze stofwisseling star geworden. Hoe kun je deze flexibiliteit terugwinnen?

Je basissuppletie op orde! Waarom is dat belangrijk?

Heb je voedingssupplementen nodig als je gezond eet? In theorie niet, mits je maar gezond en gevarieerd eet. En daar zit nu net de crux. Doen we dat voldoende? Wat doen vitaminen en mineralen in je lichaam? En wat is de visie van 3Care hierop?