Bekijk ook onze footprints en nieuwsbrieven


Insulineresistentie omkeren met milde ketose

Schommelt jouw energie en heb je last van ‘food cravings’? Heb je overgewicht of klachten? Insulineresistentie ligt aan de basis van veel chronische aandoeningen en treedt vaak al lange tijd voor het begin van ziekte op. Hoe kunnen we dit tijdig omkeren?

Vette vis: boordevol omega’s

Vette vis is gezond, onder meer vanwege alle essentiële omega vetzuren die erin zitten. Waarom al deze omega’s belangrijk zijn, beschreven we al eerder. Hoe haal je ze echter uit vis? Is af en toe een haring of een gebakken visje voldoende?

Laten we het eens over koffie hebben

De meesten van ons zweren bij een dagelijks kopje koffie. En soms wel een paar per dag. Hoe wordt koffie gemaakt? En hoeveel kopjes koffie passen in een verantwoord voedingspatroon? En wat doet koffie met je bloedsuikerspiegel?

Als je niet ziek bent, ben je dan gezond?

Ziekte hoort bij het leven en kan iedereen treffen. Af en toe flink de griep hebben, is bovendien goed voor je afweersysteem. Ernstige of chronische ziektes willen we echter liever voorkomen. Om te begrijpen hoe ziekte ontstaat, moeten we weten wat ziekte is en hoe het zich kan ontwikkelen.

Fructose onschuldig? Niet altijd.

Bij fructose denk je wellicht aan gezonde suiker uit fruit en groenten. Tegenwoordig vind je fructose en glucose echter in tal van bewerkte producten. En dat is helaas minder onschuldig dan je denkt. We leggen in dit blogartikel uit hoe het zit.

Beter vet verbranden met wandelen?

Vet verbranden kan geleerd worden en je verbrandt al maximaal vet bij een gezonde wandeling. En wandelen heeft nog meer gunstige effecten op je gezondheid. Lees gauw verder over de resultaten uit een nieuwe studie!

Calcium & magnesium: een dynamisch mineralenduo

In een eerdere blog schreven we over het vitamineduo D3 & K2. Nog zo’n dynamisch duo bestaat uit de mineralen calcium & magnesium uit de rode alg. Het is heel belangrijk dat deze twee mineralen goed in verhouding zijn met elkaar omdat ze op cruciale domeinen samenwerken in je lichaam.

Vitamine D3 & K2: een belangrijk duo!

Nu het zomer is, maak je je wellicht niet zo’n zorgen over je vitamine D3-gehalte. En gelukkig helpt het zonnetje op je huid daar zeker bij. Toch is dit een goed moment om je meer te vertellen over de krachtige combinatie van vitamine D3 en vitamine K2!

Ketose; wat is het en hoe meet je het?

Wij hebben twee energiesystemen, en toch gebruiken we er doorgaans nog maar één. Waarom dat zo is en hoe je ze beide weer kunt leren gebruiken, beschreven we in de blog Metabole Flexibiliteit. In dit blogartikel leggen we je uit wat ketose is, hoe je daar in komt en hoe je het kunt meten.

Vergroot je weerbaarheid met een intermitterende leefstijl

Gezondheid is het vermogen om je aan te passen aan de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Dit aanpassingsvermogen wordt ook wel het zelfherstellend vermogen genoemd. Maar hoe doe je dat? Een intermitterende leefstijl kan je hierbij helpen!