Bekijk ook onze footprints en nieuwsbrieven


Leptine en ghreline in balans met milde ketose

In dit blogartikel nemen we je mee in de werking van twee hormonen bij de regulatie van je eetlust, het gevoel van honger en je energiehuishouding, namelijk leptine en ghreline. Ze spelen dus ook een rol bij een gezond gewicht en je metabole gezondheid. Je houdt ze dus het best goed in balans!

Waarom stress en suiker geen goede combinatie is

In de huidige maatschappij neemt het aantal mensen met serieuze stress- en burn-outklachten toe. Er circuleren al cijfers van 1 op de 6 mensen. Wist je dat je bloedsuikerspiegel een cruciale rol speelt bij stress? En dat milde ketose een gunstige bijdrage kan leveren aan een stabiele bloedsuikerspiegel?

Coby's verhaal

In dit blogartikel neemt Coby Bouwkamp-ten Kate, founder van 3Care Cell Protection, je mee in hoe voeding en leefstijl haar passie werden. Lees gauw verder over hoe dit, vanuit een noodzaak, uitgroeide tot de 3Care visie en aanpak.

Bloedsuikerregulering

Van bloedsuikerschommelingen zijn vooral mensen met diabetes zich bewust. Een zo stabiel mogelijke bloedsuiker, met zo min mogelijk hypers en hypo’s vormt de basis voor een langdurige gezondheid van elk individu, ook zonder diabetes. Tijd voor meer bewustwording.

De kracht van goed slapen

Goed slapen is belangrijk. Maar wat als het niet lukt? Of wat als je meent met 6 uur voldoende te hebben? Of als jouw slaap geen vast ritme kent? Hoe verstandig is dat? In dit blogartikel lees je alles over het belang van een goede slaap en een regelmatig dag-nachtritme.

Koolhydraten: ‘Vriend of vijand’?

Koolhydraten zijn belangrijke brandstoffen die je lichaam energie geven. Ze passen dus in een gebalanceerd voedingspatroon. Er is echter een groot verschil tussen snelle en langzame koolhydraten en de effecten daarvan op je gezondheid.

Vezels: voeding voor een gezonde buik

Vezels maken een essentieel onderdeel uit van een gebalanceerd voedingspatroon. In dit blogartikel vertellen we je alles over de verschillende soorten vezels, over hoe je ze voldoende eet en waarom je zo veel mogelijk verschillende plantvezels binnen wilt krijgen.

Het belang van eiwitten

Eiwitten zijn een van de drie macronutriënten waar we elke dag voldoende van binnen dienen te krijgen. Je lichaam kan niet zonder eiwitten en gebruikt ze als bouwstof voor spieren, zenuwen, cellen, enzymen, hormonen en botten. En... je lichaam kan ze niet opslaan, dus dagelijkse inname is essentieel!

Insulineresistentie omkeren met milde ketose

Schommelt jouw energie en heb je last van ‘food cravings’? Heb je overgewicht of klachten? Insulineresistentie ligt aan de basis van veel chronische aandoeningen en treedt vaak al lange tijd voor het begin van ziekte op. Hoe kunnen we dit tijdig omkeren?

Vette vis: boordevol omega’s

Vette vis is gezond, onder meer vanwege alle essentiële omega vetzuren die erin zitten. Waarom al deze omega’s belangrijk zijn, beschreven we al eerder. Hoe haal je ze echter uit vis? Is af en toe een haring of een gebakken visje voldoende?