Snel naar:

Over het 3Care programma >
Over de 3Care voedingssuppletie >
Ik wil 3Care zelf gebruiken >
Ik ben zorgverlener en wil 3Care aanbieden >

Over het 3Care programma

Hoe lang duurt het 3Care programma?

De eerste fase van 3Care is de APK en duurt minimaal 28 dagen. De tweede fase is de Intermitterende Leefstijl en daarvoor neem je minimaal dezelfde periode. Dus ga sowieso uit van 2 maanden. Niet iedereen is echter hetzelfde dus het kan per persoon verschillen. Verder moet je weten dat 3Care geen tijdelijk programma is maar een leefstijlprogramma. Hierin komen alle facetten aan bod om op een 'goed-beter-best' manier je gezondheid te ondersteunen.

Wat is een APK?

APK staat voor Algehele Periodieke Ketose en hiermee bedoelen we de eerste 28 dagen van het 3Care programma. In deze 28 dagen leert je lichaam om naast glucose als energiebron, ook weer reservevetten te gebruiken als brandstof. Hiermee slaan we twee vliegen in één klap. Het afvoeren van overtollige ballast uit vetreserve is belangrijk, maar het schoonmaken van je lichaam hoort ook bij een gezonde leefstijl. We gaan uit van een miniale reset van 28 dagen; voor sommige mensen is meer tijd nodig, afhankelijk van persoonlijke situatie. Met behulp van een uitgekiend menu met lekkere, makkelijk te maken, dagrecepten, werk je aan eigen gezonde reset. De APK is een periode van milde ketose. Mild omdat we volop gebruik maken van groente, rauwkost en fruit. Als je start, krijg je de complete thuiscursus Gezonde voeding en Leefstijl tot je beschikking en je zult merken dat het heel makkelijk toe te passen is in de praktijk. Je 3Care specialist helpt je bovendien goed op weg.

Wat is een Intermitterende leefstijl?

Intermitted Living betekent letterlijk ‘leven met onderbrekingen’. In een intermitterende leefstijl ga je je lichaam prikkelen met allerlei hormetische kortdurende stressprikkels. Hierdoor wordt je lichaam veerkrachtiger. De APK is de eerste stap in de intermitterende leefstijl. Je lichaam moet weer worden geprikkeld om twee energiebronnen te leren gebruiken. Dit doe je met de APK. Daarna ga je verder met het gezond blijven prikkelen van je lichaam op celniveau. Afwisselende eet- en drinkmomenten, in- en ontspannning en temperatuurwisselingen dragen hieraan bij.

Wat is metabole flexibiliteit?

Je lichaam en brein kunnen snel energie aanmaken uit glucose en kunnen van oudsher ook overschakelen op vetverbranding. De oermens schakelde moeiteloos tussen beide heen en weer om de tijd te overbruggen dat er geen voedsel beschikbaar was. Dit noemen we ook wel ‘metabole flexibiliteit’. Door veranderingen in ons eetpatroon, en de overmaat aan glucose die we binnen krijgen, verliezen we deze metabole flexibiliteit. We worden meer suikerverbranders dan vetverbranders.

Wat is een ‘starre stofwisseling’?

Onder andere te veel en te vaak eten, grote hoeveelheden snelle koolhydraten (suikers), chronische stress en een teveel zittende leefstijl dragen ertoe bij dat we niet meer flexibel zijn in onze stofwisseling. We worden suikerverbranders (glucose) en verliezen het vermogen om goed vet (ketonen) te verbranden. We noemen dit metabole starheid.

Hoe helpt 3Care bij metabool flexibel worden?

Om weer metabool flexibel te worden, is een gezonde voeding en leefstijl van groot belang. 3Care Cell Protection is hier in gespecialiseerd en wil je graag helpen om weer metabool flexibel te worden. Dit doen we via onze goed, beter, best formule; • Zorgen voor voldoende essentiële voedingsstoffen • Het weer flexibeler maken van de stofwisseling via de APK • Het onderhouden van de gezondheid via de intermitterende leefstijl

Is 3Care bedoeld om af te vallen?

Het doel van 3Care is praktijk inzicht te geven in wat voeding voor je kan betekenen. Door je eetpatroon aan te passen naar een optimaal gezond voedingspatroon waarbij je gebruik leert maken van 2 bronnen van energie, glucose en ketose leert je stofwisseling flexibel te worden. De voedingssupplementen bieden aanvullende ondersteuning om dit doel te bereiken. Je 3Care specialist begeleidt je hierbij als je hier behoefte aan hebt. Met 3Care beogen we dan ook veel meer dan mensen helpen afvallen. Wij beogen een gezond en duurzaam gewicht! Hiervoor is een gezonde stofwisseling met metabole flexibiliteit belangrijk.

Hoe kijkt 3Care naar voeding?

Koolhydraten, vetten en eiwitten dienen in balans te zijn. Vaak is het aandeel koolhydraten dat we eten te hoog en van eenzijdige bronnen. Het doel van 3Care is om je (meer) inzicht te geven in wat gevarieerde voeding en beweging voor je kunnen betekenen. Je kunt je lichaam zien als een soort ‘verbrandingsoven’, vergelijkbaar met een houtkachel. Een vervuilde kachel moet hart werken. De verbranding is dan niet meer optimaal, dus de kachel moet eerst worden schoongemaakt. Zo is het ook met je lichaam. Het verdient natuurlijke, onbewerkte, gezonde voeding, met de juiste macro- en micronutriënten. Zo kan je lichaam optimaal functioneren.

Helpt 3Care bij het voorkomen van het jojo-effect?

Als je het 3Care programma op de goede manier uitvoert, komt je lichaam in een stabiele fase, waardoor het juist gemakkelijker wordt om een gezonde leefstijl vast te houden, met een gezond en stabiel gewicht, zonder hongergevoel. 3Care is dan ook geen dieet, maar een nieuw eetpatroon en een gezonde leefstijl. Diëten werken op de lange termijn vaak averechts. Telkens als je een dieet volgt, ontstaat er een niet-stabiele toestand in je lichaam. Je geest reageert hierop en je lijf gaat hamsteren. Vervolgens wordt er vaak meer vetreserve opgebouwd en bereik je uiteindelijk het tegenovergestelde. Populaire diëten werken even, maar je komt vaak snel weer aan. Eigenlijk zijn diëten dus een soort geestelijke valstrik. 3Care helpt je om duurzaam goed voor jezelf te zorgen.

Wat verstaan jullie onder het zelfherstellend vermogen van je lichaam?

Je lichaam beschikt over iets dat we Vis Medicatrix Naturae noemen, ofwel vitale lichaamskracht. We noemen het ook wel het zelfherstellend vermogen. Zo kan je lichaam zich zelf herstellen van dagelijkse intensieve activiteiten en vermoeidheid. Ook kan je lichaam zich in het algemeen verweren tegen indringers van buitenaf met behulp van je afweersysteem. Je lichaam is ook in staat om bijvoorbeeld weefselschade te herstellen na trauma. Je cellen herstellen zichzelf via allerlei ingenieuze processen continu. Om dit te kunnen doen heeft je lichaam voldoende bouwstoffen en voedingsstoffen nodig. Met 3Care (via eerlijke voeding, suppletie en leefstijlinterventies) ondersteun je al deze processen.

Over de 3Care voedingssuppletie

Waarom gezonde voeding én suppletie?

Gezonde voeding vormt altijd de basis. Voedingssuppletie vormt hierop een aanvulling. ‘Suppleren’ betekent ‘aanvullen’ in het Latijn. Gezonde macronutriënten (voeding) en een optimaal aanbod aan micronutriënten (voedingsstoffen) vormen samen een belangrijke basis voor de werking van je lichaam. Suppletie bevat, dus naast voeding, actieve voedingsstoffen die de verschillende functies van je lichaam goed ondersteunen. Niet alleen je stofwisseling, spijsvertering, je buik en vitaliteit varen daar wel bij, maar ook alle andere lichaamssystemen zijn afhankelijk van voldoende micronutriënten in goede balans. Zonder vitamines en mineralen kan je lichaam simpelweg niet goed functioneren. Daarnaast zijn essentiële aminozuren (uit eiwitten) en goede omega vetzuren essentieel voor je gezondheid. Het is bijzonder dat dit vaak ontbreekt in goede basissuppletie. Daarom biedt 3Care complete en unieke 3-in-1 voedingssuppletie (Excellent) aan waarin al deze voedingsstoffen zijn opgenomen.

Waarom kan ik de 3Care producten niet in de winkel vinden?

We bieden 3Care aan via 3Care specialisten. Elke specialist is goed opgeleid in de theorie en praktijk, maar ook in de inzichten waar 3Care voor staat. Wij willen gezondheid en kennis graag delen op een professionele en veilige manier. We geloven er in dat inzicht en motivatie de sleutel is tot een blijvende en duurzame verandering in je eetpatroon en vitaliteit. 3Care is een totaalconcept; een leefstijlprogramma voor gezonde voeding, een vitale leefstijl en kwalitatief hoogstaande suppletie.

Hoe is jullie suppletie samengesteld?

Alle informatie over voedingssuppletie en onze producten, inclusief de productssheets kun je lezen op de pagina voedingssuppletie en bij de producten.

Wat maakt de 3Care suppletie uniek?

Het was een grote wens van 3Care om een kwaliteitsproduct te ontwikkelen waarin alle essentiële voedingsstoffen zijn samen gebracht in één produkt. En dat is gelukt! 3Care Excellent is een unieke 3-in-1 formule (multi + eiwitten + vetzuren) voor een gezonde leefstijl. Excellent bevat dus alle (48!) voedingsstoffen in een kwalitatief hoogwaardige multivitamine, aangevuld met alle essentiële eiwitten (9 aminozuren) en alle essentiële omega vetzuren (9 omega’s).

Je krijgt met Excellent (in 1 x per dag in 1 capsule en 1 tablet) een perfecte basis in adequate doseringen, en hoeft niet langer verschillende producten te gebruiken. De 3Care suppletie bevat bovendien een veiligheidscertificaat NZVT, heeft een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, is verpakt in een handige blister (hygiënisch en handig om mee te nemen op reis) en wordt eenvoudig – met een brievenbusverpakking – toegestuurd.

Wat betekent het NZVT veiligheidscertificaat? Voldoet jullie suppletie daaraan?

Ja, de suppletie van 3Care beschikt over het NZVT certificaat. Speciaal voor topsporters is in 2003 het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) opgezet. Het systeem biedt fabrikanten van voedingssupplementen de mogelijkheid om tegen betaling hun supplementen te laten controleren op dopingsstoffen. Deze controle gebeurt per batch. Een batch is een partij voedingssupplementen die in een keer is gemaakt. De verpakkingen uit deze partij krijgen allemaal hetzelfde batchnummer. De ‘schoon bevonden’ product-batchcombinaties komen op de NVZT-lijst. 3Care suppletie is dus geschikt voor topsporters!

Wat maakt jullie visolie bijzonder?

Bio Salmon Fresh is zuivere, ongeraffineerde visolie van hoge kwaliteit afkomstig van verse zalm. De zalmolie wordt nooit aan temperaturen hoger dan 90 graden celcius blootgesteld waardoor alle voedingsstoffen in de olie aanwezig blijven. Het is vergelijkbaar met het eten van verse zalm. De visolie is rijk aan omega 3 vetzuren en EPA en DHA, maar bevat tevens alle van nature aanwezige omega's 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 11 en 13. De TOTOX-waarde is gegarandeerd altijd lager dan 4. De visolie heeft een uniek gehalte aan MUFA's (enkelvoudige onverzadigde vetzuren) en PUFA's (meervoudige onverzadigde vetzuren).

Wat is de TOTOX-waarde van jullie visolie?

De TOTOX-waarde van Bio Salmon Fresh is gegarandeerd altijd lager dan 4. Dit is zeer laag. De maximaal toegestane waarde bedraagt namelijk 26. De visolie van 3Care zit hier ruim 85% onder.

Ik wil 3Care zelf gebruiken

Hoe kom ik snel aan 3Care?

3Care is beschikbaar via een 3Care specialist. Een specialist plant een intake met je, verricht lichaamsmetingen en bepaalt samen met jou je doelen. De 3Care specialist zorgt er ook voor dat je alle materialen (de thuiscursus en suppletie) snel tot je beschikking krijgt en begeleidt je in het traject.

Kan iedereen 3Care gebruiken?

Ja, de 3Care suppletie en het programma zijn normaliter geschikt voor bijna elke leeftijdscategorie. Echter zijn er altijd uitzonderingen. Daarom is een goede intake belangrijk. Iedereen verdient het beste. Wij leveren graag zorg op maat.

Gaat het gebruik van 3Care mij helpen bij mijn lichamelijke klachten?

Het 3Care Voedings- en Leefstijlprogramma is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring, kennis en de huidige wetenschappelijke inzichten over voeding, leefstijl en gezondheid. Onze 3Care specialisten zijn goed opgeleid in de theorie achter 3Care. Onze ervaring in de praktijk laat zien dat gezonde voeding met goede macronutriënten(echte voeding) en suppletie met een optimaal spectrum aan micronutriënten (vitaminen, mineralen, essentiële eiwitten en essentiële omega vetzuren) een belangrijke basis vormen voor je gezondheid. Pas als die basis goed is, kan je lichaam tot gezondheidswinst komen. Onze 3Care specialisten begeleiden je in het traject, vanuit hun eigen expertise en met het 3Care programma. Mochten ze je niet verder kunnen helpen, dan zullen ze je vanuit hun professionele rol altijd doorverwijzen.

Ik ben zorgverlener en wil 3Care aanbieden

Ik heb geen achtergrond in voeding, kan ik 3Care dan toch aanbieden?

Ieder mens met een zorgvraag kan ook professionele hulp bij voeding en leefstijl gebruiken. Ben jij zorgverlener, dan past 3Care in principe bij jou. Bijvoorbeeld als je met mensen werkt op het vlak van hun fysieke of emotionele gezondheid of als je een verzorgend beroep hebt, bijvoorbeeld huidtherapeut. Wij bieden een vierdaagse volledige opleiding waarin je alles leert over voeding (macro-, micro- en fytonutriënten), leefstijl en beweging, de spijsvertering en stofwisseling, het zelfherstellend vermogenvan het lichaam, de darmwerking, milde ketose, intermitted living en een duurzame leefstijl. Ook ondersteunen we je bij de praktische kant; zoals een duurzame praktijkvoering en marketing. Daarna kun je 3Care met een gerust hart aanbieden in je praktijk. Wil je weten of 3Care iets voor jou is? Neem dan gerust even contact met ons op.

Ik heb al een orthomoleculaire opleiding gedaan, wat is de toegevoegde waarde van 3Care voor mij?

3Care is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de orthomoleculaire therapie, Klinische Psychische Neuro Immunologie, metabole flexibiliteit en de Intermitterende Leefstijl en het zelfherstellende vermogen van je lichaam. Het is een totaalconcept waarin het beste samenkomt. Waar orthomoleculaire therapie maatwerk is, leert de cliënt met het 3Care concept om te gaan met hele wezenlijke kennis. Kennis waar iedereen mee zou mogen beginnen. Je kunt als orthomoleculair therapeut direct veel betekenen voor je klanten door ze met 3Care op een eenvoudige manier gezonde voeding en leefstijl thuis te leren ervaren. Meewerken aan zelfherstel is de basis voor duurzame gezondheid. Extra therapie is maatwerk en zo komt het beste samen.

Ik heb een sportschool. Kan ik 3Care daar ook aanbieden aan mijn klanten?

Ja zeker! Het 3Care Voedings-en Leefstijlprogramma is zeer toegankelijk en vormt een mooie aanvulling op de kennis die in sportscholen of yogacentra al aanwezig is over sporten, bewegen en gezond leven. Wij bieden een vierdaagse volledige opleiding waarin we eigenaren of medewerkers van sportscholen of yogacentra alles leren over voeding (macro-, micro- en fytonutriënten), leefstijl, de spijsvertering en stofwisseling, het zelfherstellend vermogen van het lichaam, de darmwerking, milde ketose, intermitted living en een duurzame leefstijl. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Samen zorgen we beter, samen bereiken we meer!