27-06-2018

"Slim vet verbranden"

Natuurlijk is een gezond levenspatroon een goede combinatie van bewegen en eten. Maar door je voeding slim te kiezen, kun je je vetverbranding een echte boost geven. En dat zijn zeker geen ‘ingewikkelde’ en dure producten!

Zo bevat avocado bijvoorbeeld gezonde vetten die je stofwisseling versnellen, ontstekingen remmen en de kans op hart- en vaatziekten kunnen verminderen. Zalm en andere vette vissen bevatten ongeraffineerde vetzuren, natuurlijke vetverbranders dus.

Bleekselderij helpt je vocht af te drijven en bevat belangrijke mineralen als calcium, magnesium en ijzer. Eet het rauw en het helpt je vet te verbranden. Dat geldt ook voor chiazaad, dat ook nog eens vol vezels, proteïnen en omega-3 zit.

Wist je dat kaneel helpt lichaamsvet te verliezen? Het effect is al zichtbaar bij 6 gram kaneel per dag. Slim door je voeding mengen dus!

En het is allemaal niet zo ingewikkeld. Onze grootmoeders wisten het al: ‘Een ei hoort erbij'. Recent onderzoek heeft aangetoond dat dat nog steeds zo is. Want de vitamine B12 in eieren is essentieel voor de vetafbraak van het lichaam.’  Maar ook koffie laat je meer vet verbranden en activeert je stofwisseling. Wel moet je het zwart drinken. En niet meer dan drie koppen per dag.

Groene thee helpt buikvet te verbranden en stresshormonen te verlagen. Het vermindert slecht cholesterol (LDL) en voert afvalstoffen af. Ook ongebrande noten stimuleren het verbranden van buikvet. Ze bevatten veel voedingsstoffen en beschermen tegen hart- en vaatziektes. Als je er niet meer van eet dan 30 gram per dag, hoef je je geen zorgen te maken om de extra calorieën.

Nog een tip: bak in kokosolie. Kokos bevat MCT-oliën* die snel omgezet kunnen worden in energie, waardoor er minder vet wordt opgeslagen. De olie bevat enzymen die je stofwisseling verhogen. Daarnaast zitten er in kokosvlees veel vezels die zorgen voor een gezonde darmwerking.

Op je gezondheid!

Meer weten over vetverbranders?   

 
*MCT staat voor Medium Chain Triglyceride (Middellange Keten Vetzuren). MCT’s zijn vetzuureters van glycerol. MCT-olie kan direct in de darmen worden opgenomen zonder geëmulgeerd en gesplitst te worden en worden snel in energie omgezet (via de lever).   

27-06-2018

"Slim vet verbranden"

Natuurlijk is een gezond levenspatroon een goede combinatie van bewegen en eten.

LEES VERDER >
27-06-2018

"Kurkuma: een krachtig kruid"

Het gebruik van kruiden en specerijen tegen ziektes en aandoeningen is al eeuwenoud.

LEES VERDER >
22-05-2018

"Diëten werken niet"

De lente is weer in aantocht en dat betekent voor veel mensen; even een paar kilootjes kwijt. Of toch eindelijk eens écht flink afvallen!

LEES VERDER >