Bekijk ook onze footprints en nieuwsbrieven


De kracht van goed slapen

Goed slapen is belangrijk. Maar wat als het niet lukt? Of wat als je meent met 6 uur voldoende te hebben? Of als jouw slaap geen vast ritme kent? Hoe verstandig is dat? In dit blogartikel lees je alles over het belang van een goede slaap en een regelmatig dag-nachtritme.

Koolhydraten: ‘Vriend of vijand’?

Koolhydraten zijn belangrijke brandstoffen die je lichaam energie geven. Ze passen dus in een gebalanceerd voedingspatroon. Er is echter een groot verschil tussen snelle en langzame koolhydraten en de effecten daarvan op je gezondheid.

Vezels: voeding voor een gezonde buik

Vezels maken een essentieel onderdeel uit van een gebalanceerd voedingspatroon. In dit blogartikel vertellen we je alles over de verschillende soorten vezels, over hoe je ze voldoende eet en waarom je zo veel mogelijk verschillende plantvezels binnen wilt krijgen.

Het belang van eiwitten

Eiwitten zijn een van de drie macronutriënten waar we elke dag voldoende van binnen dienen te krijgen. Je lichaam kan niet zonder eiwitten en gebruikt ze als bouwstof voor spieren, zenuwen, cellen, enzymen, hormonen en botten. En... je lichaam kan ze niet opslaan, dus dagelijkse inname is essentieel!

Insulineresistentie omkeren met milde ketose

Schommelt jouw energie en heb je last van ‘food cravings’? Heb je overgewicht of klachten? Insulineresistentie ligt aan de basis van veel chronische aandoeningen en treedt vaak al lange tijd voor het begin van ziekte op. Hoe kunnen we dit tijdig omkeren?

Vette vis: boordevol omega’s

Vette vis is gezond, onder meer vanwege alle essentiële omega vetzuren die erin zitten. Waarom al deze omega’s belangrijk zijn, beschreven we al eerder. Hoe haal je ze echter uit vis? Is af en toe een haring of een gebakken visje voldoende?

Laten we het eens over koffie hebben

De meesten van ons zweren bij een dagelijks kopje koffie. En soms wel een paar per dag. Hoe wordt koffie gemaakt? En hoeveel kopjes koffie passen in een verantwoord voedingspatroon? En wat doet koffie met je bloedsuikerspiegel?

Als je niet ziek bent, ben je dan gezond?

Ziekte hoort bij het leven en kan iedereen treffen. Af en toe flink de griep hebben, is bovendien goed voor je afweersysteem. Ernstige of chronische ziektes willen we echter liever voorkomen. Om te begrijpen hoe ziekte ontstaat, moeten we weten wat ziekte is en hoe het zich kan ontwikkelen.

Fructose onschuldig? Niet altijd.

Bij fructose denk je wellicht aan gezonde suiker uit fruit en groenten. Tegenwoordig vind je fructose en glucose echter in tal van bewerkte producten. En dat is helaas minder onschuldig dan je denkt. We leggen in dit blogartikel uit hoe het zit.

Beter vet verbranden met wandelen?

Vet verbranden kan geleerd worden en je verbrandt al maximaal vet bij een gezonde wandeling. En wandelen heeft nog meer gunstige effecten op je gezondheid. Lees gauw verder over de resultaten uit een nieuwe studie!