Je basissuppletie op orde! Waarom is dat belangrijk?

Heb je voedingssupplementen nodig als je gezond eet? In theorie niet volgens het Voedingscentrum. Mits je maar gezond en gevarieerd eet. En daar zit nu net de crux. Doen we dat voldoende? Je lichaam heeft vitaminen en mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Waaruit bestaat goede basissuppletie? Wat doen vitaminen en mineralen in je lichaam? En wat is de visie van 3Care hierop? Dat lees je in dit blogartikel.

Inhoudsopgave

  • Gezonde macro- en voldoende micronutriënten
  • Hoeveel micronutriënten heb je nodig?
  • Waaruit bestaat goede basissuppletie?
  • Wat doen micronutriënten in je lichaam?
  • Vanuit de kern gezond; vernieuwing van je cellen
  • Met suppletie ondersteun je je energiestofwisseling
  • Voor wie is basissuppletie geschikt?
  • Wat mag goede basissuppletie kosten?
  • Meer informatie?

Gezonde macro- en voldoende micronutriënten

Voeding vormt altijd de basis voor je voedingsstoffen en suppletie vult aan. Dat kunnen we niet genoeg benadrukken. Het gaat echter wel om gezonde, gevarieerde en eerlijke voeding. Voor een normale werking van al je lichaamsprocessen heb je namelijk alle voedingsstoffen nodig. Je macronutriënten ofwel goede eiwitten, vetten en koolhydraten, en je micronutriënten ofwel vitaminen, mineralen en spoorelementen. Micronutriënten vallen in de categorie essentieel (voor groei en leven). Dat betekent dat je lichaam ze bijna niet zelf kan aanmaken en je ze dus voor 98% uit goede voeding en suppletie moet halen.

Hoeveel micronutriënten heb je nodig? 

Zoals de naam al aangeeft, heb je van micronutriënten minder nodig dan van macronutriënten. Het belangrijkste vertrekpunt is dat je je lichaam wilt ondersteunen en niet verstoren. Je hebt dus voldoende van alle vitaminen en mineralen nodig, maar ook weer niet te veel. Net zoals een teveel aan andere stoffen een disbalans kan veroorzaken, zo kunnen vitaminen en mineralen dat namelijk ook. Zeker als ze afzonderlijk en hoog gedoseerd worden ingenomen. Wij adviseren dan ook altijd een complete en vooral zorgvuldig gedoseerde basissuppletie.

Waaruit bestaat goede basissuppletie? 

Een goede basis bieden aan je lichaam doe je dus door je lichaam te voorzien van alle vitaminen en alle mineralen en spoorelementen in een goede onderlinge balans. Daarnaast mogen essentiële aminozuren uit eiwitten en goede omega vetzuren niet ontbreken voor je gezondheid. Multivitaminen bevatten vitaminen en mineralen en zijn soms nog aangevuld met fytonutriënten, gunstige bioactieve stoffen uit planten. Een combinatieproduct waarin ook de essentiële aminozuren en omega vetzuren zijn opgenomen, bestaat (zover wij weten) alleen bij 3Care. 3Care Excellent is wel een compleet en uniek 3-in-1 voedingssupplement met al deze voedingsstoffen. Excellent bevat natuurlijke actieve ingrediënten die je lichaam goed kan opnemen en bevat zo min mogelijk vulstoffen.

Wat doen micronutriënten in je lichaam?

Zonder vitaminen en mineralen, én een goede balans van aminozuren en omega vetzuren, kan je lichaam niet functioneren. Aminozuren zijn bouwstenen van je cellen en samen met sommige vitamines, zoals het bottenduo vitamine D3 en K2, dragen ze bijvoorbeeld bij aan sterke spieren, botten en bindweefsel. Andere stoffen zijn belangrijk voor je tanden, huid, haren en nagels. Zoals calcium, magnesium en vitamine C voor je tanden. Of vitamines A, biotine, C en zink voor een normale huid en slijmvliezen. Maar ook je essentiële lichaamssystemen, zoals het functioneren van je zenuwstelsel en immuunsysteem, je cognitieve en psychologische functies, de aanmaak van bloedcellen en je energiestofwisseling kunnen niet zonder micronutriënten.

Vanuit de kern gezond; vernieuwing van je cellen 

Een belangrijk vertrekpunt van de aanpak van 3Care is Cell Protection. Dat doen we met gezonde voeding en onze complete basissuppletie. Wist je dat je cellen in je lichaam continu delen waardoor er nieuwe cellen ontstaan? Zo worden oude en kapotte cellen vervangen, je weefsels worden onderhouden en gerepareerd en je immuunsysteem wordt in stand gehouden. De voedingsstoffen zink, calcium, ijzer en magnesium en de vitamines A, folaat of foliumzuur, (B11), B12 en D3 zijn allemaal essentieel voor de aanmaak van cellen en weefsels.

Met suppletie ondersteun je je energiestofwisseling 

Macronutriënten (dat wat je eet) geven je lichaam energie in de vorm van calorieën. Koolhydraten worden omgezet in de brandstof glucose en vetten (vetzuren) kunnen ook als brandstof worden gebruikt via ketonen. Eiwitten fungeren voornamelijk als bouwstoffen. Micronutriënten (de vitaminen en mineralen die in gezond eten horen te zitten) leveren geen energie, maar spelen wel een belangrijke rol in je energiestofwisseling en bij vermoeidheid. Onmisbare nutriënten hiervoor zijn bijvoorbeeld de B-vitamines zoals B1, B3, B5, B6, biotine (B8) en B12 en de mineralen calcium, ijzer, jodium, koper, magnesium en mangaan. Met de juiste voeding, eetwijze en gevarieerde micronutriënten help je je lichaam om energie te halen uit zowel koolhydraten als vetten. Als je goed van beide brandstofbronnen gebruik kunt maken, noemen we dat metabole flexibiliteit.

Voor wie is basissuppletie geschikt?

Zorgvuldig gedoseerde basissuppletie is in principe voor iedereen geschikt. Man, vrouw, jong of oud. Eet je eenzijdig of veel bewerkte voeding? Ben je vegetarisch of veganistisch? Dan is basissuppletie sowieso aan te raden. In de wintermaanden, in herstelperiodes of als je veel stress hebt, dan is het eveneens extra belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook voor mensen met een actieve leefstijl en zwangere vrouwen kan een goede basissuppletie veel bieden. Zeker in deze hectische tijd is het voor iedereen belangrijk om je immuunsysteem te ondersteunen.

Wat mag goede basissuppletie kosten?

We horen wel eens: ‘ik vind supplementen wat prijzig’. De eerste fase van het gezondheidsprogramma van 3Care, de APK ofwel Algehele Periodieke Ketose, gaat altijd samen met de dagelijkse ondersteuning van het 3-in-1 basissupplement, Excellent. De kosten bedragen dan € 1,63 per dag. Na de APK stabiliseer je het behaalde resultaat en kun je overstappen op de Intermitterende Leefstijl. Via een 5:2-systeem ga je over op een onderhoudsdosering met Excellent en kost je complete suppletie nog maar € 1,16 per dag. Is dat prijzig? We kunnen natuurlijk niet in je portemonnee kijken. We weten wel dat je gezondheid en je goed voelen je grootste goed is. Wat is dat je waard? Wij hebben er alles aan gedaan om een kwalitatief excellente formule te maken voor een betaalbare prijs. En voor dit bedrag ben je direct klaar en heb je alles wat je dagelijks nodig hebt voor een gezonde basis.

Meer informatie?

Heb je vragen over de complete basis voedingssuppletie of het 3Care gezondheidsconcept. Benader ons gerust. We vertellen je graag nog meer!

 

Deel deze blog via..

Facebook Pinterest E-mail Whatsapp