ZALMOLIE: ZUIVER EN ONGERAFFINEERD

Zuivere zalmolie, maar dan ook écht zuiver, is niet overal verkrijgbaar. De laatste jaren is er veel aandacht voor de kwaliteit van Omega zalmolie. Omega 3, 6 en 9 zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Ons lichaam heeft het nodig, maar kan het niet zelf aanmaken. Een belangrijk product voor o.a. de werking van onze hersenen. Aanvankelijk was deze kritiek gericht op kwesties zoals dioxines, PCB’s en zware metalen. 

Door nieuwe normen en procedures voor de raffinage van visolie en implementatie van strikte overheidsregels komen dergelijke verontreinigingen steeds minder voor. Echter, deze zware raffinagemethoden blijken schadelijk voor de structuur van de unieke verhouding vetzuren. Vissen uit koude wateren rond de Noordkaap hebben van nature een hoog gehalte vetzuren én in een unieke verhouding. Deze worden verdeeld in enkelvoudig onverzadigde vetzuren (MUFA’s) en meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA’s). Ook blijkt dat verse vis(olie) sneller wordt opgenomen dan een geraffineerde capsule.

Kijk hier hoe de biologische zalmolie wordt geproduceerd

Biologische zalmolie

BIO SALMON FRESH; BIOLOGISCH ONGERAFFINEERDE ZALMOLIE/VISOLIE

Naast omega 3 bevat deze zalmolie ook omega’s 1, 4, 5, 6, 7, 9, 11 en 13 in een natuurlijke verhouding. Bio Salmon Fresh bevat visolie uit verse zalm, die geproduceerd is vanuit levende vis in ongeveer 75 minuten. Door de natuurlijke samenstelling is de biologische beschikbaarheid hoog en zijn de gezondheidseffecten optimaal. 

BIO SALMON FRESH heeft een veilige en zeer lage TOTOX-waarde van maximaal 3.95 Dit wordt per batch gecontroleerd. Dit is een lage waarde, de officiële GOED (internationale instantie belast met deze problematiek) stelt dat tot 26 aanvaardbaar is. BIO SALMON FRESH zit daar 85% onder.

Lees hier voor de exacte inhoud van Bio Salmon Fresh en waarom 3Care voor ongeraffineerde biologische zalmolie heeft gekozen

Wil jij weten wat biologische ongeraffineerde zalmolie voor jou kan betekenen?