3Care Voedings- en Leefstijlprogramma 

Het 3Care programma kent verschillende fases. Je start altijd met de APK voor herstel. Daarna kun je doorgaan met de intermitterende leefstijl. Het doel is om langs de weg van milde ketose te komen tot meer vitaliteit en metabole flexibiliteit. De unieke 3-in-1 suppletie (multi + eiwitten + vetzuren) hoort hierbij om zeker te zijn dat alle juiste voedingsstoffen aanwezig zijn.

Wat is een APK?

APK staat voor Algehele Periodieke Ketose, ofwel de eerste 28 dagen van het 3Care voeding- en leefstijlprogramma. In deze periode helpt het programma je, via een uitgekiend voedingspatroon met lekkere, makkelijk te maken, dagmenu’s, het lichaam te ontdoen van afvalstoffen en overtollig vetreserve. Soms is er iets langer nodig dan 28 dagen.

Naast glucose als energiebron, leer je ook weer vetten (je reserve) te gebruiken voor energie. De APK leert je lichaam via een milde ketose de weg terug te vinden naar metabole flexibiliteit. Het is belangrijk om je lichaam te leren afwisselen tussen glucose en vetten als energiebron.

Eerlijke voeding

Wat is een intermitterende leefstijl?

Als je de APK goed hebt doorlopen, dan kun je overgaan tot de intermitterende leefstijl. Ook deze periode duurt ongeveer 4 weken. Intermitted Living betekent letterlijk ‘leven met onderbrekingen’. In deze periode leer je je lichaam prikkelen met allerlei hormetische (kortdurende) stressprikkels. Hierdoor wordt je lichaam veerkrachtiger en blijven lichaamscellen flexibel. Hierin staan eerlijke voeding en een gezonde leefstijl centraal.

Hormetische prikkels

Milde ketose

Als je de inname van koolhydraten beperkt, gaat je lichaam op zoek naar nieuwe energie en ontstaat er een staat van ‘ketosis’. Ketose is een ander woord voor de verbranding van (reserve)vet. Hierbij komen zogenoemde ketonen vrij. Omdat er tijdens de vetverbranding (APK) toch volop groente, rauwkost en fruit kan worden gegeten, noemen we dit milde ketose. De ondersteuning van de unieke voedingssuppletie zorgt er hierbij voor dat het lichaam in ketose kan blijven en geen spieren gaat gebruiken voor energie. Met ketosticks wordt tijdens de APK de staat van ketose in je lichaam gemeten. Je kunt dit eenvoudig thuis doen, met een druppeltje ochtendurine. Als je lichaam leert om weer regelmatig gebruik te maken van twee bronnen van energie, glucose en ketonen, dan noemen we dat metabole flexibiliteit.

Metabole flexibiliteit