"Geen opvliegers meer"

Elma Hafkamp - Overgangsklachten & 3Care specialist

Mijn naam is Elma Hafkamp, 51 jaar en werkzaam in het onderwijs.

Ik ben begonnen ben met het 3Care programma, omdat ik precies een jaar geleden ineens veel last kreeg van de overgang.

Ik weet nog dat ik op een terras in Spanje zat en ik het plots heel erg warm kreeg; dat was mijn eerste opvlieger. En het bleef niet bij die ene opvlieger, ik werd er helemaal horendol van.

Daarnaast had ik ook erg last van slapeloze nachten en was ik heel erg moe. Op een gegeven moment sprak ik een vriendin die mij wees op het 3Care programma.

Ik ben toen begonnen met het 3Care programma en eigenlijk waren na de eerste week de opvliegers al weg. We zijn nu een jaar verder en ik heb er geen één meer gehad. En dat voelt wel heel lekker.

In de tussentijd ben ik, dankzij het programma, ook nog eens 14 kilo kwijtgeraakt. Dat was eigenlijk een ’bijvangst’ , maar het feit dat ik lekker slaap, veel uitgeruster wakker word én geen opvliegers meer heb, maakt dat ik zo enthousiast ben over het 3Care programma.

Ik ben zelfs zo enthousiast geworden dat ik me ook heb laten opleiden tot 3Care specialist. Dat past ook goed bij mijn achtergrond. Ik kom uit het onderwijs en vind het ontzettend leuk om mensen te begeleiden en enthousiast te maken.

Keer terug